Direktlänk till inlägg 26 mars 2010
Ugn 225 grader ca 20 minuter
Kycklingfilé
Kryddor (curry/paprika krydda, salt, peppar efter smak)
Rotfrukter :
Potatis
morötter
rödlök
palsternacka
torkad timjan
olivolja
färsk/torkad chili el. cayennepeppar
Tomathalvor
(pressad/hackad vitlök)
Vitlöksdressing
Creme fraiche
Herbamare örtsalt
curry
Vitlök
Kyckling
Ta fram kycklingfilén dagen innan och låt den tina i kylen över natten, vid tidsbrist så kan man tina kycklingen i micron eller i en plastpåse i vattenbad.
Hacka upp kycklingen så bitarna blir ca 1*1 cm och krydda med salt, peppar och paprikakrydda eller curry och stek på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt.
Rotfrukter
Skala och skiva rotfrukterna så du får stavar. Lägg detta på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över timjan och chili och ev vitlök om du vill ha det. Blanda med händerna så att oljan och kryddorna fördelar sig jämnt över rotfrukterna. Tomathalvorna kryddas på samma sätt som rotfrukterna och tillagas i ugnen med rotfrukterna.
Vitlöksdressing
Sandra
Torsdag 8/4: Mail har skickats ut till den utvalda projektgruppen (bifogat mall för mat/kostdagbok som gör det lättare för att hålla koll på din kost underdagen). (Förväntas att få svar ang. gruppens kostdagbok den 16:e). Planering inför komma...
400 g köttfärs 2-3 morötter ca 200 g kidneybönor gul lök krossade tomater, ca 2 förp (1000 g) salt, peppar, soya, köttbuljong-tärning Bryn köttfärsen och löken i lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Skala och riv morötterna och ...
Tänkte presentera mig själv lite grann. Vill börja med att säga att jag älskar träning, kost och hälsa överhuvudtaget. Inte så att det stiger mig åt huvudet. Är oftast väldigt positiv och tycker det är grymt roligt med att lära nya saker, varför stå ...
Vi har en deltagare och behöver lägga på ett kål när det kommer till deltagare. Sandras presentation är färdig inom kort och Alexanders är på ingång. Vi har fått vår första kommentar på bloggen - Roligt!! Har du tips på vetenskapliga artiklar s...